Zuurstof in ons drukke leven

18-10-2018 (13:09) - Marketing

In een van de drukste winkelstraten van Amsterdam opende op 15 oktober de Plant Bathing Studio. Een plek waar je even helemaal niks hoeft, want je kunt hier plant bathen. Letterlijk: jezelf onderdompelen en opladen met de kracht van planten. Nieuw in Nederland en geïnspireerd op forest bathing, een trend uit Japan.  Van 15 tot en met 20 oktober 2018 is iedereen welkom voor een plantenbad.
 

Planten hebben een positief effect op hoe we ons voelen. Ze zijn de zuurstof in ons drukke leven. En dat vergeten we wel eens. Door de verschillende eigenschappen, kunnen planten van alles voor ons doen. Planten met grote groene bladeren bijvoorbeeld, zorgen voor een betere gemoedstoestand, reduceren stress en maken je creatiever. Wil je je concentratievermogen opkrikken? Haal dan een paar luchtzuiverende eye-catchers zoals de Zamioculcas naar je werkplek. Een goeie dosis groen is voor iedereen gezond. In de studio op de Haarlemmerstraat koop je precies dat: het effect van planten.
 

helemaal voor jezelf

Je kunt in de Plant Bathing Studio voor één euro vijf minuten plant bathen. En die vijf (of maximaal vijftien) minuten zijn helemaal voor jezelf. De deur gaat dicht en alleen jij begeeft je tussen de planten. Zo komt de kracht van alle planten het sterkst binnen.
 

Monique Kemperman,
Mooiwatplantendoen.nl: “We voelen ons lekkerder met planten om ons heen. Wie een boswandeling maakt, komt er geheid met meer energie uit. Daar komt het trending forest bathing vandaan. Onderzoek van NASA bewijst dat de lucht in een kamer gezuiverd wordt door planten. We worden creatiever als er planten in de ruimte staan. Onder meer deze inzichten inspireerden ons voor de totstandkoming van de Plant Bathing Studio. Deze plek bewijst in één sessie wat de natuur en planten voor ons doen.”

Bureaus

Media

Economisch