Zwitsal lanceert zelflerende Babynamen app

27-02-2017 (13:08) - Marketing

Op de Negenmaandenbeurs (22 t/m 26 februari) heeft babymerk Zwitsal de eerste zelflerende babynamen app geïntroduceerd. De app is ontwikkeld in samenwerking met digital production agency iOnline.


Dankzij een zelflerend algoritme is de Babynamen app helemaal gericht op toekomstige ouders die samen op zoek zijn naar de mooiste naam voor hun kindje. Als mama of papa ‘to be’, krijg je diverse namen voorgeschoteld. Deze kun je goedkeuren of afwijzen. De namen die de partners allebei goedkeuren komen in een matchlijst te staan. In de database zitten ruim 10.000 babynamen maar je kunt ook eigen verzonnen namen invoeren. Deze naam verschijnt dan vanzelf een keer bij je partner op het scherm. Daarnaast kun je de namen van je huidige kinderen invoeren zodat het systeem nog meer over jou leert en je weer nieuwe namen die je mogelijk interessant vindt kan laten zien. 


'Zwitsal heeft na eigen onderzoek geconcludeerd dat de meest gezochte term ‘babynamen’ is binnen het domein baby’s, en zag daar een kans. Wij zijn toen met het idee voor een zelflerende app gekomen.  Door de opzet van de app krijgt Zwitsal inzichten en toegang tot een schat aan informatie over de aanstaande ouders. Daarnaast krijgt men inzicht in de populariteit van namen en de fase van de zwangerschap,' aldus Marco Groenendijk, Managing Director van iOnline. 


Doordat de babynamen app geoptimaliseerd is voor het gebruik door beide ouders, krijgt Zwitsal ook informatie over de vaders, een doelgroep die voor het babymerk vooralsnog buiten beeld bleef.  De eerste pilot draait nu in Nederland, maar bij succes zullen andere landen snel volgen.

 

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch