3FM Serious Request komt in actie voor slachtoffers mensenhandel

03-07-2019 (10:24) - Media

Dit jaar zetten NPO 3FM en het Rode Kruis zich met 3FM Serious Request: The Lifeline in om aandacht te vragen voor mensenhandel, een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren.
 

geld voor het Rode Kruis

De meest bekende vorm is gedwongen uitbuiting in de seksindustrie, maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel. In de week voor kerst zetten 3FM-dj’s mensenhandel letterlijk op de kaart door te voet van Goes naar Groningen te trekken. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis. 
 
 
Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: 'Als je je verdiept in het thema mensenhandel, draait je maag zich om. Het is verschrikkelijk hoe mensonterend de omstandigheden zijn waar slachtoffers van mensenhandel zich gedwongen in bevinden; het is ontzettend naar om de angst en de uitzichtloosheid te zien van de slachtoffers. De 3FM-dj’s lopen dwars door Nederland om zoveel mogelijk mensen te motiveren geld in te zamelen voor het Rode Kruis. En we nodigen vanaf nu al iedereen uit om vooral in actie te komen voor alle slachtoffers van mensenhandel in Nederland en daarbuiten.
 
Op Kerstavond hopen de lopende dj’s aan te komen op de Ossenmarkt in Groningen, waar een eindshow plaatsvindt en waar de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline bekend wordt gemaakt. Welke dj’s zich dit jaar voor 3FM Serious Request inzetten en hoe de te lopen route er precies uit gaan zien, wordt later bekend gemaakt. Bezoek ook 3fm.nl/seriousrequest.

Bureaus

Marketing

Economisch