800.000 euro naar innovatieve, Nederlandse journalistieke projecten

06-07-2017 (16:20) - Media

Google’s Digital News Initiative (DNI)  geeft ruim 800.000 euro uit aan journalistieke projecten uit Nederland waarmee de initiatiefnemers hun plannen kunnen verwezenlijken. De winnende projecten - 107 in totaal, onder wie zes uit Nederland - werden vanmiddag bekendgemaakt tijdens het Innovation Fund Event in het EYE Filmmuseum in Amsterdam.
 

Europese initiatieven
Het Digital News Initiative werd twee jaar geleden opgezet en is een samenwerking tussen Google en Europese nieuwsuitgevers om journalistiek van hoge kwaliteit te stimuleren met behulp van technologie. Onderdeel van het DNI is het Innovation Fund van 150 miljoen euro, bedoeld om Europese initiatieven van de grond te krijgen met geld van Google. Vandaag publiceerde Google tevens een rapport waarin ontvangers van geld uit het fonds hun lessen en ervaringen delen. 


winnende Nederlandse  projecten

BNR Nieuwsradio: BNR Smart Radio
Open State Foundation: PoliFLW
De Utrechtse Internet Courant, Design Innovation Group & Milvum: Blockchain as a fact checker
Stichting Lokale Onderzoeksjournalistiek: Bureau voor Lokale Zaken
Cartoon Movement: Cartoons on Demand
VPRO: Trees

4e inschrijfronde in september
Ook een idee voor innovatie in de journalistiek? In september opent de vierde inschrijfronde van het DNI Innovation Fund. Journalisten en andere nieuwsmakers hebben dan dertig dagen de tijd om hun projectvoorstel in te dienen.

 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch