AD past haringtest aan

01-12-2017 (16:06) - Media

Het Algemeen Dagblad past de haringtest aan naar aanleiding van het onderzoek van Ben Vollaard, waarover EenVandaag berichtte op 15 november, en waaruit bleek dat de resultaten van de test onbetrouwbaar zijn. De redactie vindt de huidige haringtest niet levensvatbaar meer.


Hoofdredacteur Hans Nijenhuis bevestigt het nieuws aan Radio EenVandaag. “Als de test leidt tot dit soort rumoer rond het merk AD, dan moet ik als hoofdredacteur ingrijpen.” 


niet duideljk

Hoe de nieuwe haringtest eruit gaat zien, is nog niet duidelijk. Nijenhuis geeft aan dat hij in gesprek is met meerdere partijen binnen de visbranche om tot een ‘betere en objectievere test’ te komen: “We hebben de schijn tegen, daar moet wat aan gebeuren.” De hoofdredacteur noemt meerdere opties: "Moeten we stoppen, met andere keurmeesters werken of een hele nieuwe opzet kiezen? Ik heb daar nog geen antwoord op." 


Aad Taal

Een rol voor de omstreden keurmeester Aad Taal binnen een nieuwe haringtest lijkt onwaarschijnlijk: “Ik ben overtuigd van de integriteit van deze man, maar ik ben er ook van overtuigd dat het heel moeilijk is om hem te verdedigen naar de buitenwereld toe. Het kan zijn dat hij zelf beslist: ik heb het ermee gehad.”

 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch