Adverteerders blijven fors meer investeren in radioreclame

04-11-2019 (12:42) - Media

In het derde kwartaal van 2019 is de radioreclamemarkt gegroeid met 2 miljoen euro, dat is een plus van 5% ten opzichte van een jaar eerder. Voor het zesde kwartaal op rij zien we dat adverteerders meer radioreclame inzetten. Het RAB (Radio Advies Bureau) publiceert vandaag de netto radioreclame-omzet van het derde kwartaal in 2019.

Opmerkelijk is de grote groei van non-spot-reclame op de radio, deze stijgt met 40% ten opzichte van vorig jaar en komt nu uit op 3,3 miljoen euro. In het vorige kwartaal besteedden de adverteerders ook al fors meer in branded content campagnes, toen was de groei 45%. De spotreclameomzet stijgt met precies één miljoen euro naar 35,7 miljoen euro, een groei van 3%. De totale investering in radioreclame in het derde kwartaal van 2019 is 40 miljoen euro.


Hogere luistercijfers

Ook de luisteraars laten radio groeien, zowel in bereik als in luistertijd. Bij de 20-34-jarigen stijgt de radioluistertijd per week zelfs 24 minuten naar 16 uren en 13 minuten per week. In de belangrijke commerciële doelgroep 25-54 jaar wordt er per week maar liefst bijna 20 uur radio beluisterd in het derde kwartaal. In deze doelgroep stijgt de luistertijd dit jaar al drie kwartalen op rij.
 

Over RAB

Het RAB (Radio Advies Bureau) is de marketingorganisatie van alle landelijke en regionale, publieke en commerciële radiostations. RAB staat voor het vermarkten van radiokennis en biedt inspiratie aan adverteerder, reclame- en mediabureaus om met radioreclame méér te bereiken bij de luisteraars van de radiomerken. Daarnaast is RAB één van de opdrachtgevers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO).
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch