Audax neemt e-commerceplatform BookSpot over

Audax neemt e-commerceplatform BookSpot over

08-04-2020 (16:44) - Media

Audax Groep kondigt de overname aan van online boekwinkel BookSpot. Het online ervaren BookSpot vormt met Nederlandstalige en Engelstalige boeken, e-books, muziek, films en series en games een toevoeging voor Audax Groep. Niet alleen het platform, maar ook de mensen van BookSpot zorgen ervoor dat Audax Groep versneld e-commerce kan ontwikkelen voor zowel haar eigen fysieke winkels als die van haar franchisenemers. BookSpot blijft zelf ook actief onder de huidige naam.
 
BookSpot levert jaarlijks 650.000 producten af bij 200.000 klanten in Nederland en België. Audax gaat het platform breed inzetten, waarbij het voor de verschillende Audax-formules een online verkooppunt wordt.

Casper de Nooijer, CEO van Audax Groep: "Met BookSpot breiden wij onze e-commerce activiteiten uit met een krachtig platform. Wij kunnen op deze wijze onze bedrijven en franchisenemers verder ondersteunen als slimme snelweg naar de consument."

Boudewijn Poelmann, bestuurslid Novamedia, waartoe BookSpot behoort: "BookSpot is voortgekomen uit de boekenclub ECI en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een groeiende online boekwinkel met een technisch en commercieel state of the art e-commerce platform. Met de komst van Amazon op de Nederlandse markt past BookSpot beter bij Audax Groep, die beschikt over ruim duizend fysieke verkooppunten, dan als stand alone. Onder de vleugels van Audax heeft BookSpot nu de steun van alle winkels, dat is in deze tijden belangrijk. Met de boekentak van Novamedia kunnen wij ons nu verder richten op uitbouw van onze uitgeverijgroep die nu bestaat uit Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek, Podium, Bas Lubberhuizen en Fontaine; en op verdere ontwikkeling van boekwinkel Scheltema in Amsterdam. Om ervoor te zorgen dat nog meer mensen plezier beleven aan het lezen van boeken."


 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch