BNR ontrafelt grootste Nederlandse Cryptoscam

BNR ontrafelt grootste Nederlandse Cryptoscam

06-01-2022 (09:39) - Media

In een nieuwe podcast ontrafelt BNR het geheim achter (één van) de grootste cryptoscams van Nederland. In Cryptocowboys vertelt podcastmaker Aäron Loupatty het verhaal van Xpose Protocol, een Nederlandse cryptotoken die in de markt wordt gezet met behulp van influencers, bekende voetballers en marketingmachine 433 van internetondernemer Ralph de Geus. Ook Ajax-directeur Marc Overmars blijkt een rol te hebben.
 
In een verhaal over de miljonairsclub van Game-koning Vasco Rouw en Rapper Boef, vertelt Cryptocowboys over de dromen van jonge cryptobeleggers, Lamborghini’s en villa’s. Jonge, onervaren beleggers stoppen duizenden euro’s spaargeld in de token. Cryptokenners waarschuwen tevergeefs. Veel investeerders verliezen alles en blijven zitten met waardeloze crypto. Podcastmaker Aäron Loupatty infiltreert in geheime telegramgroepen en ziet hoe Demy de Zeeuw en ook Ali B. betrokken zijn, net als Ajax-directeur Marc Overmars. Met bedreigingen aan het adres van Aäron als gevolg. Is dit een spelletje voor miljonairs? Is het bewuste oplichting? Of is het naief ondernemerschap?

Hoofdredacteur Mireille van Ark: "Toen Aäron te maken kreeg met bedreigingen en we dit hebben gemeld bij de politie werd ons als journalistieke organisatie duidelijk dat we dit soort verhalen moeten vertellen. Ze zijn een waarschuwing voor iedereen die de cryptowereld wil gaan ontdekken."
 
Cryptocowboys is een samenwerking met Tim Hofman/Boos en het Financieele Dagblad. Vanaf 6 januari in je favoriete podcast app.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch