BookSpot neemt lezerscommunity Chicklit over

02-04-2018 (13:40) - Media

BookSpot (voorheen eci) breidt uit en neemt lezerscommunity Chicklit over van online mediabedrijf EEN Media. Een overnameprijs is niet bekend gemaakt.


Online platform Chicklit is een ontmoetingsplek voor vrouwelijke boekliefhebbers tussen de 14 en 55 jaar, dat zich richt op alle boekgenres die vrouwelijke lezers aanspreken, zoals roman, thriller, young adult, fantasie en kookboeken. Chicklit trekt per maand ruim 137.000 unieke bezoekers, en zorgt elke dag voor nieuwe content die onder andere bestaat uit recensies, artikelen, nieuws, trailers, interviews en winacties.


De overname van Chicklit is de eerste in een door BookSpot (onderdeel van Novamedia) geplande reeks van samenwerkingen, deelnames en/of overnames van branche gerelateerde organisaties.


Het faciliteren van een platform waar volop over boeken en lezen gepraat kan worden door lezers, past in de wens van BookSpot om het lezen van boeken te stimuleren. Uitgangspunt van BookSpot is dat plezier in lezen leidt tot méér lezen. Online communities zijn bij uitstek plekken waar de liefde voor boeken en lezen uitgedragen en beleefd wordt.


In goede handen

Georgios Petropoulos, directeur EEN Media vindt “dat met de overname door BookSpot Chicklit in goede handen komt, bij een bedrijf dat het blijvend stimuleren van het lezen van boeken door jong en oud hoog in het vaandel heeft staan." Voor de huidige bezoekers van Chicklit.nl verandert er niets: het platform blijft bestaan in zijn huidige vorm, blijft onafhankelijk en handhaaft de naam Chicklit.


Over BookSpot

BookSpot (voorheen eci) wil dé online boekwinkel worden in Nederland en België. Zij werkt vanuit de overtuiging dat de wereld er beter, begripvoller en vrolijker van wordt als meer mensen lezen en wil er daarom voor zorgen dat meer mensen plezier beleven aan het lezen van boeken. Op www.bookspot.nl en www.bookspot.be draait alles om boeken: met inspirerende informatie en leestips, een breed assortiment, persoonlijk advies en een optimale beleving per genre. Omdat BookSpot óók een boekenclub is in de zin der wet, mag BookSpot als enige in Nederland aan leden 20% korting op boeken geven.


BookSpot is onderdeel van social enterprise Novamedia. Novamedia werkt vanuit haar missie om bij te dragen aan een betere wereld en is vooral bekend als bedenker en eigenaar van diverse merken en goede doelen-loterijformats, waaronder de Postcode Loterijen, die inmiddels actief zijn in Nederland, Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië. Het stimuleren van de verbindende en verrijkende kracht van lezen is onderdeel van haar missie. Novamedia\Postcode Loterijen is de 3e grootste private donor ter wereld, en de grootste private fondsenwerver ter wereld.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch