Carros maakt doorstart met oud Pon-topman als investeerder

28-08-2019 (14:46) - Media

Ondanks een ruzie over merkrechten hebben de glossy tijdschriften Carros en Residence een doorstart gemaakt. De oud-topman van Pon Holdings, Henk Rottinghuis, bevestigde tegenover RTL Z betrokken te zijn bij de redding van het automagazine, waarvan hij nu bestuurder is geworden.
 
Autotijdschrift Carros en woonblad Residence werden tot april dit jaar uitgegeven door Pelican Media van uitgever Frank Kloppert. De uitgeverij ging failliet na het vertrek van enkele grote klanten.
 
Begin juni bleek dat een doorstart van de twee magazines werd gefrustreerd door een ruzie rond de merkrechten. Volgens de curator waren die vóór het faillissement deels onjuist bij het bedrijf weggehaald. In zijn onlangs verschenen tweede faillissementsverslag schrijft curator Stephan Voermans dat de bank de omstreden merkrechten buiten hem om heeft verkocht aan twee nieuwe vennootschappen; Residence Media en Carros Media. Volgens de curator kon hij weinig anders doen dan de rest van de boedel ook aan deze bedrijven verkopen waaronder de inventaris en goodwill.
 

Bestuurders

Volgens het register van de Kamer van Koophandel wordt Residence Media bestuurd door Frank Kloppert, de uitgever van het failliete Pelican Media. Daarmee blijft hij dus betrokken bij het tijdschrift dat hij eind jaren tachtig zelf oprichtte. Het nieuwe bedrijf Carros Media wordt opvallend genoeg bestuurd door de 63-jarige Henk Rottinghuis, die tussen 2002 en 2010 directievoorzitter van het familieconglomeraat Pon Holdings was. Pon importeert automerken als Volkswagen, Audi, Porsche en Lamborghini. Volgens de oud-topman werd hij gevraagd voor een reddingsplan, toen de uitgever in de problemen kwam:  "Ik werd benaderd door de mensen die het blad maken, en ik wilde daar wel aan bijdragen. Residence is ook een mooi blad, maar daar ligt mijn hart niet echt."

RTL Z

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch