Compleet nieuwe app Radio 538

10-10-2017 (18:28) - Media

Digitaal productontwerp bureau UNITiD heeft de nieuwe app van 538 ontworpen. Wat direct opvalt, is dat er veel aandacht is besteed aan on demand radio: gepersonaliseerde radio voor iedere luisteraar. Daarnaast heeft UNITiD de app in een geheel nieuw jasje gestoken. Voor de technische realisatie werkten we samen met Q42.


extra features

De nieuwe app staat symbool voor de nieuwe manier van radio luisteren. Daarnaast zijn er veel extra features bij gekomen. Zo kunnen spraakmakende fragmenten uit de verschillende shows van 538 los opgevraagd worden en opgeslagen. Een complete show on demand terugluisteren is nu ook mogelijk, net als het beluisteren van de negen digitale stations die 538 onder zijn paraplu heeft: van 538 Dance Department tot 538 Ibiza.   


Grootste noviteit in de app van het radiostation is de mogelijkheid om nummers die gedraaid worden meteen te ‘plussen’, oftewel op te slaan in een favoriete playlist. Hiervoor is nu nog een koppeling met een Spotify Premium-account nodig, maar binnenkort kan het ook in JUKE en andere veelgebruikte streamingsdiensten. Daarnaast kan er nu rechtstreeks contact gemaakt worden met de dj’s: gebruikers van de 538-app sturen gratis een bericht of voice-bericht naar de studio en appen zo live met hun favoriete dj. 


design sprint

UNITiD maakte bij aanvang van het ontwerpproces gebruik van een design sprint; een methode waarmee binnen een week richting wordt gekozen en met een prototype wordt getest of een idee aanslaat bij een specifieke doelgroep. De designers zijn blij met de positieve reacties die de laatste dagen al binnenkomen.  “De nieuwe app is een mooie afspiegeling van 538: stoer en rebels, vrij en ongedwongen. Iedereen die gewend is een app te gebruiken, zal moeiteloos zijn weg vinden naar alle features”, zegt projectmanager David van Duinen van UNITiD. 


De 538 app is gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play.  


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch