Derk Haank, Luc van Os en Cor Jan Willig kopen agricluster

15-11-2018 (13:19) - Media

Misset Uitgeverij is een nieuw opgerichte onderneming waarin Doorakkeren BV een meerderheidsbelang en Reed Business BV een minderheidsbelang. Doorakkeren is een samenwerking tussen de uitgevers Derk Haank (voormalig CEO Elsevier en Springer Nature), Cor Jan Willig (oprichter New Skool Media) en Luc van Os (CEO Hearst).

 
De voorgenomen acquisitie betreft de uitgeefactiviteiten en bijbehorende producten, diensten en evenementen van Boerderij, Boerderij Vandaag, Pluimveehouderij, Groenten & Fruit, Trekker, Traktorpool, Future Farming, All About Feed, Dairy Global, Pig Progress, Poultry World en de sales en marketing activiteiten voor Dacom. Alle betrokken 140 medewerkers treden in dienst bij Misset Uitgeverij BV.
 

persoonlijk tintje

RELX Group en Reed Business zijn van mening dat de marktleidende uitgeefactiviteiten van het agrarische media portfolio uit Doetinchem beter passen bij een nieuwe eigenaar met een primaire focus op agri media.
Misset Uitgeverij is voornemens om de huidige activiteiten voort te zetten en nieuwe kansen te ontplooien. Voor Haank en Willig, beiden boerenzoon, heeft de overname ook een persoonlijk tintje.
 
Derk Haank: “We zijn heel blij met deze voorgenomen transactie, omdat we geloven in het belang van vakinformatie nu en in de toekomst. Het agricluster beschikt daarbij over een unieke positie met een sterke band met haar doelgroep en kenniscentra.”
 
Cor Jan Willig: “Supertrots om aan de slag te kunnen gaan met een team dat de meest toonaangevende titels binnen de agrarische sector uitgeeft. Ik kijk uit naar het verkennen van nieuwe activiteiten en samenwerkingen”.
 
 
De voorgenomen verkoop verloopt volgens de gebruikelijke overlegprocedures met de Ondernemingsraad van Reed Business BV.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch