Discovery hoofdkantoor Pay-TV-zenders verhuist naar Nederland

11-01-2019 (17:43) - Media

Discovery richt een Europees operationeel hoofdkantoor op voor haar Pay TV- zenders in Nederland. Het bedrijf vraagt EU-licenties aan voor zijn Pay TV- portfolio in heel Europa in Nederland.

 
Discovery is al sinds 1989 in Nederland gevestigd, toen het bedrijf zijn eerste tv-zender Discovery Channel lanceerde. Het merkenportfolio van Discovery in Nederland bestaat uit acht zenders, waaronder de populaire zenders Discovery, TLC, ID en Eurosport.


Het huidige besluit zorgt voor continuïteit van onze diensten voor de kijker in heel Europa. Deze verandering betekent dat er een aantal nieuwe rollen in Amsterdam worden gecreëerd en een aantal rollen vanuit Londen verhuizen naar Amsterdam.


Juiste stabiliteit en voorwaarden gecreëerd

JB Perrette, President & CEO Discovery International: “De Nederlandse regering en toezichthouders zijn een geweldige partner geweest tijdens onze besprekingen met hen met betrekking tot ons EU-Pay TV-portfolio. Ze hebben laten zien dat ze enorm toegewijd zijn en begrijpen goed wat onze zakelijke behoeften zijn. Daarnaast hebben ze de juiste stabiliteit en voorwaarden gecreëerd zodat wij een dynamische content- en creatieve hub kunnen oprichten die voorziet in de behoeften en wensen van Europa. Ik wil hen bedanken voor de prettige samenwerking gedurende dit hele proces.”

Kasia Kieli, President & CEO Discovery EMEA: “We hebben al jaren een belangrijke basis in Nederland met ons kantoor in Amsterdam. Het is een dynamische markt en ik kijk er naar uit om onze relatie met Nederland verder te verdiepen door een operationeel Pay-TV hoofdkantoor voor onze Europese zenders op te richten.”


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch