Donald Duck viert 85ste verjaardag

06-06-2019 (09:46) - Media

Donald Duck, in 1934 geboren als filmster in 'The Wise Little Hen', blaast zondag 9 juni 85 kaarsjes uit. Bovendien verschijnt volgende week het 3500ste nummer van zijn weekblad. Deze bijzondere gebeurtenissen worden onder meer gevierd met een eigen kunstcollectie van de vrolijke eend in het Rijksmuseum.


In 1952 kreeg Donald Duck zijn eigen stripblad in Nederland. In het 3500ste nummer, dat volgende week verschijnt, krijgt Donald een toppositie bij de Duckstadkrant. Hoofdredacteur Joan Lommen: “We hebben nooit geteld hoeveel baantjes er precies waren in die 3500 nummers, maar ik durf wel te stellen dat er niemand is die zoveel verschillende baantjes heeft gehad als Donald. Als de uitdrukking '12 ambachten, 13 ongelukken' op iemand van toepassing is, is hij het wel. En hij is nog steeds springlevend. Dat getuigt van een enorme veerkracht!'


verjaardag vieren 

De verjaardag van Donald wordt dan ook uitgebreid gevierd met de lezers. Zo werd zondag 26 mei de allereerste 'Donald Duck Kunstcollectie' gepresenteerd, een reeks producten die zijn geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum en op het Duckstadse topstuk 'De Duckwacht'. De producten zijn te koop op Duckstadshop.nl, in de Rijkmuseum shop en in vele winkels.


Daarnaast zat er in Donald Duck 23 een verjaardagsposter die lezers thuis voor het raam kunnen hangen. Daarmee maken ze elke dag kans op een reis naar Disneyland Paris. De actie is een samenwerking met het pretpark.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch