Eduard Schaepman brengt ondernemerschap in de Tweede Kamer in kaart

Eduard Schaepman brengt ondernemerschap in de Tweede Kamer in kaart

28-07-2021 (10:41) - Media

Ondernemer Eduard Schaepman gaat in samenwerking met BNR op zoek naar ondernemerschap in de Tweede Kamer. Hij gaat daarvoor in gesprek met Tweede Kamerleden met de portefeuille Economische Zaken en stelt kritische vragen, waarmee hij een ‘ondernemerspaspoort’ per kamerlid samenstelt.
 
Schaepman zoekt in de nieuwe podcast een antwoord op vragen als: ‘Hoe ondernemend zijn onze Kamerleden met de portefeuille Economische Zaken eigenlijk?’ en ‘Is dit van belang om de ondernemer fatsoenlijk te kunnen vertegenwoordigen?’. Deze en andere vragen komen aan bod in de nieuwe podcast waarin Schaepman de Nederlandse volksvertegenwoordigers langs de ondernemerslat legt.
 
De interesse voor de politiek haalde Schaepman weg bij zijn oudoom, Dr. H.J.A.M. Schaepman: eerste priester in de tweede kamer en oprichter van de RKSP (voorloper KVP, nu CDA).
 
Mireille van Ark, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio: 'BNR is er voor ondernemend Nederland. We vinden het daarom fantastisch dat een ondernemer zoals Eduard dit programma samen met ons maakt. Ik kijk uit naar deze reeks!'
 

15 politieke gasten

De serie bestaat uit vijftien delen en de gasten zijn Thierry Aartsen (VVD), Thierry Baudet (FVD), Wybren van Haga (Groep Van Haga), Romke de Jong (D66), Lammert van Raan (PvdD), Pieter Grinwis (ChristenUnie), Caroline van der Plas (BBB), Tom van der Lee (GroenLinks), Liane den Haan (Den Haan), Chris Stoffer (SGP), Laurens Dassen (Volt) ,Farid Azarkan (DENK) , Dion Graus (PVV) , Mustafa Amhaouch ( CDA) en Gijs van Dijk (PVDA).
 
De ondernemerspaspoorten zullen dagelijks vanaf maandag 2 augustus worden uitgezonden in BNR Ochtendspits (van 06.00 tot 10.00 uur). De volledige gesprekken zijn te luisteren als podcast via onder andere Spotify, Apple Podcast of de BNR app. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch