Emerce trekt nieuw kapitaal aan, aandeelhouder Axivate stapt uit

Emerce trekt nieuw kapitaal aan, aandeelhouder Axivate stapt uit

25-09-2020 (10:15) - Media

Emerce is de afgelopen maanden door een transitie gegaan van een portfolio met veel offline events naar een online videoplatform. Dit als gevolg van corona. Om deze transitie te ondersteunen is nieuw kapitaal aangetrokken.

Het mediabedrijf heeft een groep van tien internetondernemers aan boord aangetrokken. Zij ondersteunen de verdere ontwikkeling naar een voornamelijk digitaal portfolio. De nieuwe investering markeert ook het afscheid van venture-capital bedrijf Axivate dat 7 jaar geleden de uitkoop van de grootaandeelhouder in Emerce heeft gefinancierd.

Emerce maakt vandaag eveneens bekend dat het een strategische alliantie aangaat met Reshift Digital. Dat is bekend van Kieskeurig, diverse publicaties rond technologie en events voor developer-communities. Samen met het Haarlemse mediabedrijf wordt onder meer een interactief leerplatform gelanceerd waar professionals zich verder kunnen ontwikkelen als specialist.
 
Cor Jan Willig, aandeelhouder New Skool Media en Misset, en online media consultant Harm van Kessel treden toe tot de adviesraad.
 
Gijs Vroom, directeur van Emerce: “We hebben een enorme transitie gemaakt naar een grotendeels online portfolio. We willen de komende jaren voorop blijven lopen in journalistiek en content rond digitale innovatie in media, marketing en business in Nederland.”
Financiële details worden niet bekendgemaakt.

 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch