Erland Galjaard nu ook gestrikt voor Talpa Network

24-01-2019 (10:05) - Media

Met ingang van 1 februari gaat Erland Galjaard aan de slag als strategisch adviseur bij Talpa Network. De strategie van het bedrijf is erop gericht om de hele dag door content aan te bieden die de consument graag wil zien, via alle kanalen waar Talpa Network over beschikt. In zijn nieuwe rol zal Galjaard een belangrijke bijdrage leveren aan het uitwerken van deze netwerk gedachte. 


Erland Galjaard: 'Bij Talpa Network gaat het er de komende tijd om dat we het contact met de kijker opbouwen op nieuwe manieren. Het is mooi dat het Nederlands is, want wij kennen de Nederlandse kijker. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag met John werk. Ik verheug me erop om met hem bij Talpa Network iets heel moois op te bouwen.'


'Om een innovatief mediabedrijf als Talpa Network te bouwen heb je mensen nodig die deze wereld echt heel goed begrijpen. Erland heeft keer op keer laten zien dat hij het verschil maakt. Ik heb dat al vaak van heel dichtbij mee mogen maken', voegt John de Mol toe. 


vertrek bij RTL

Galjaard begon zijn carrière bij RTL Nieuws en werkte uiteindelijk 21 jaar bij de zender. Begin vorig jaar maakte RTL bekend dat de algemeen programmeur per 1 mei wilde vertrekken. De zender lag in die tijd behoorlijk onder vuur. Onder meer de kritische recensies van AD's Angela de Jong droegen daaraan bij.


De stap naar Talpa Network is niet helemaal onverwacht. De Mol wist al meerdere (voormalige) RTL'ers te overtuigen om voor hem te komen werken, waaronder Galjaard's vrouw Wendy van Dijk. Zelf is Galjaard van plan om drie dagen per week bij Talpa Network te gaan werken. De rest van zijn tijd blijft hij besteden aan zijn activiteiten in zijn eigen bedrijf, Creative Souls.  


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch