Facebook lanceert audio tools

Facebook lanceert audio tools

20-04-2021 (12:03) - Media

Facebook ziet een groei in het gebruik van audio en introduceert daarom een audio component met een geluidsstudio, social audio format, podcasts en live audio rooms in Facebook-groepen en Messenger.
 
Een nieuwe set tools moet het mogelijk maken audiofragmenten op te nemen voor de Facebook-gebruiker en daarbij bovendien kwalitatief hoog genoeg zijn voor professionals. Er wordt in audiotechnologie geïnvesteerd door het bedrijf om dit te realiseren.
 
Soundbites: social audio
Soundbites zijn korte, creatieve audioclips die je maakt voor het vastleggen van anekdotes, grappen, gedichten en nog veel meer. Deze tool wordt eerst getest door een kleine hoeveelheid creators voor deze beschikbaar wordt voor iedereen.
 
Podcasts
Meer dan 170 miljoen mensen zijn verbonden met honderdduizenden podcastpagina's op Facebook, en meer dan 35 miljoen mensen zijn lid van Facebook-groepen rond podcasts - maar tot nu toe moest je de Facebook-app verlaten om naar een aflevering van je favoriete podcast te luisteren. In de komende maanden zal het mogelijk zijn om podcasts rechtstreeks vanuit de Facebook-app te beluisteren.
 
Live Audio Rooms
Live Audio Rooms in Facebook-groepen gaan ook getest worden. Zo wordt het beschikbaar voor alle 1,8 miljard mensen die maandelijks actief zijn binnen een Facebook-groep. Hierin zullen publieke figuren, experts en minder bekenden met elkaar in gesprek kunnen. Begin deze zomer zal deze tool beschikbaar zijn in zowel de Messenger als Facebook app.
 
Betaalde audiocontent
Ook krijgen audiomakers de optie om geld te verdienen met hun audiocontent. Binnen Live Audio Rooms kunnen luisteraars hun favoriete creators en publieke figuren steunen via ‘Stars’ of doneren aan goede doelen die zij belangrijk vinden. Een bijdrage vragen voor toegang tot een Live Audio Room door middel van een eenmalige betaling of een abonnement wordt misschien ook een van de mogelijkheden.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch