Fans willen dat Adidas stopt met Kanye West

03-05-2018 (13:59) - Media

Voormalige fans van Kanye West zijn een petitie begonnen om Adidas zover te krijgen niet langer meer samen te werken met de rapper en designer. Adidas zit achter het merk YEEZY van Kanye West. De zanger kwam negatief in het nieuws met zijn uitspraken over slavernij. 


"Kanye leeft veilig in zijn miljoenenkasteel, maar de rest van zwart Amerika wordt nog steeds gemarginaliseerd en is het slachtoffer van onrechtvaardige wetten en behandeling", aldus de initiatiefnemers, die de petitie begonnen zijn op Care2. Ze vinden dat Kanye West niet of onvoldoende begrijpt dat het slavernijverleden van America nog steeds doorwerkt tot op vandaag de dag. In een radiointerview gaf Kanye West te kennen niet te begrijpen dat de slavernij vierhonderd jaar heeft geduurd, waarmee hij hintte op een eigen verantwoordelijkheid bij dd toen onderdrukte African Americans. 

 

reactie adidas

Topman Kasper Rørsted van Adidas wilde na eerste niet te reageren, toch kwijt dat het ''overduidelijk opmerkingen zijn die we niet kunnen steunen." Hij zei ook er met West over in gesprek te willen. Inmiddels hebben 4772 mensen de petitie ondertekend, het doel is om tienduizend stemmen binnen te halen. 


www.tmz.com

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch