FONK over retail: de nieuwe editie staat nu live!

19-09-2018 (10:00) - Media

Dat Nederland een handelsgeest heeft, blijkt maar weer eens uit het feit dat wij de meeste webshops hebben van heel Europa. Maar een groot aantal van hen leidt een kwijnend bestaan omdat zij het  zonder enige vorm van relevante marketing moeten stellen. Dan gaat het voorspelbaar mis. FONK 242 duikt in kansen en bedreigingen van de (Nederlandse) retailsector.


Diverse consultants staan momenteel in het gelid om te verklaren dat de omnichannel aanpak van retailers in Nederland faalt. Gelukkig is dit is slechts ten dele waar, want er zijn tal van grote(re) spelers die het omichannel-spel tot in de puntjes beheersen. Deze grotere retailers hebben er over het algemeen de mensen en de middelen voor.


Het zijn vooral de middelgrote en kleinere retailers waar de broodnodige vernieuwing op marketing-gebied achterwege blijft. Niet omdat ze geen marketing of omnichannel aanpak willen, maar omdat ze die niet kunnen realiseren door onvoldoende mankracht, te weinig kennis en/of te weinig financiële middelen. Tijd dus voor FONK om uit te pakken met een issue on retail.

Dit lees je deze week in FONK

FONK zet de actuele stand van zaken op een rij. In deze nieuwe editie vind je onder meer:

Vijf maal over de drempel van offline winkelen

Healthy als nieuwe norm. Hoe bereik je de bewuste consument?

In de nieuwe serie Kopstukken een interview met Tim van der Zanden, directeur communicatie bij Albert Heijn

Kees-Jan Rozestraten slaat na twintig jaar De Combinatie van Factoren nieuwe wegen in

Coolest Dutch Brands (8): Kings of Indigo

Hebben retailers omnichannel aanpak onvoldoende in de vingers?

Reclamedieren: Antoine Houtsma (Joe Public) en Kwispel 

Inspired pages door Martijn de Beijer (CHUNK).


coverontwerp & poster

En als cherry on the cake heeft VBAT’s creative Joe Faulding de bold visual van deze cover èn de extra poster bij deze retail-editie van FONK ontworpen. 


Ben je fan van FONK? Neem een abonnement!

Alleen vandaag kun je de digitale van FONK 242 gratis lezen. Wil je  FONK ook na vandaag lezen, raadplegen of stevig doorploegen? Neem dan een abonnement! Als nieuwe abonnee kun je hier intekenen voor een jaar-abonnement met 50% korting.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch