Frits Spits beloond met Gouden Harp

07-03-2017 (09:11) - Media

Zelf had hij het niet verwacht, maar voor anderen was de toekenning van de Gouden Harp aan Frits Spits nauwelijks een verrassing. De radiomaker werd gisteravond beloond voor veertig jaar werk op het hoogste niveau.
 
In die veertig jaar maakte Spits programma’s als De Avondspits en het huidige De Taalstaat. Spits blijft er zelf bescheiden onder: ‘De toekenning is natuurlijk eervol, maar ik heb niet anders gedaan dan wat ik voor mijn gevoel moest doen. Dat doe ik trouwens nog steeds. Muziek uitkiezen die me melodisch aanspreekt en die tekstueel verrassend, ontroerend of grappig is. Dat dat niet onopgemerkt is gebleven en een Gouden Harp waard is, stemt me dankbaar.’ 
 
Het was de vierde editie van het Buma Awards Gala, waar ook andere Nederlandse artiesten werden onderscheiden. De meest gekochte, gestreamde en gedraaide artiest Nationaal was Matt Simons, DJ Afrojack en Giorgio Tuinfort waren internationaal het populairst. Daarnaast kreeg Peter Slager, tekstschrijver van Bløf, de Lennaert Nijgh Prijs uitgereikt. 
 
Later deze ochtend zullen we een WhatsAppinterview houden met André Ettema, een van de componisten die er met de eerste Buma Award voor reclamemuziek vandoor ging. 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch