Gaykrant komt terug

16-08-2017 (09:15) - Media

Ondernemers Hans Prummel en Richard Otto willen het merk Gaykrant weer nieuw leven inblazen. De Gaykrant was sinds 1980 een maandelijks verschijnend Nederlands tijdschrift voor homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen. Na het faillissement in 2013 werd het tijdschrift overgenomen maar ging uiteindelijk toch ter ziele. Vanaf vandaag maakt Gaykrant een digitale comeback via het platform DeGaykrant.nl


Diverse homo-gerelateerde geweldsincidenten en recente onderzoeken maken duidelijk dat de emancipatie van homo’s, lesbo’s en transgenders de laatste jaren steeds meer onder druk komt te staan. Steeds meer homoseksuelen durven bijvoorbeeld niet meer op straat hand in hand te lopen of hun  geaardheid op werk bekend te maken. Prummel en Otto willen daarom met de herlancering van Gaykrant weer een vuist maken om deze vrijheden in Nederland ook in de toekomst te kunnen waarborgen.


alle edities digitaal beschikbaar

Hans Prummel is samen met Richard Otto eigenaar van de merknaam Gaykrant geworden en hebben deze ondergebracht in een gelijknamige stichting. Nederland heeft op gebied van homo-emancipatie een rijk verleden en Gaykrant speelde hierin een belangrijke rol. ‘Geen heden, zonder verleden’ en daarom wil de nieuwe stichting alle edities digitaal beschikbaar maken.


Prummel: “Ik vind het belangrijk dat ook nieuwe generaties beseffen hoe de homo-emancipatie zich de laatste decennia ontwikkeld heeft. Met het digitale archief van de Gaykrant willen we hier een bijdrage aan leveren en een basis bieden voor nieuw onderzoek, informatie en educatie in Nederland.”  Otto: “Intolerantie en agressie tegenover homo’s, lesbiennes en transgenders is niet alleen een probleem voor de gay community zelf, maar een maatschappelijke issue. Dit probleem willen we duidelijk aan de kaak stellen.”
 

onderzoeksjournalistiek

 
Het nieuwe Gaykrant platform wil -naast het archief- op het emancipatie- en veiligheidsthema onderzoeksjournalistiek bedrijven. Om de Gaykrant-historie zeker te stellen, maar ook actuele zaken onder de aandacht te brengen is de stichting op zoek naar fondsen en donaties. Stichting Gaykrant wordt omarmd door onder andere Van Ons, WeDigital en ambassadeurs, waaronder Eveline van den Boom (voorzitter Patiëntenorganisatie Transvisie), Frits Huffnagel (o.a. voorzitter Stichting Amsterdam Gaypride), Lammert de Bruin (journalist bij EenVandaag en Barry Paf (DJ & voice-over).

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch