Geautomatiseerde pre-roll advertising voor livestream en podcasts bij BNR

03-06-2020 (11:13) - Media

Het is vanaf vandaag mogelijk om (geautomatiseerd) een pre-roll voor de livestream én voor alle podcasts van BNR Nieuwsradio te plaatsen. Adverteerders kunnen nu zowel via FM, als ook op alle online platformen waar de content van BNR Nieuwsradio te horen is, communiceren met de (veelal zakelijke) luisteraars van BNR. 
 
Een nieuwe stap voor BNR Nieuwsradio waar de focus ligt op de ontwikkeling van radiostation naar online audiobedrijf. BNR zet naast FM strategisch in op on-demand audio. Het aantal plays op de livestream is de afgelopen periode ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar enorm gestegen: een groei van 89% voor de livestream op BNR.nl en voor de App een stijging van 34%. Het aantal luisteracties van het eigen podcastaanbod ligt sinds april 2020 al boven de 2 miljoen per maand.
 
Mireille van Ark, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio: “BNR is continu bezig met innovatie. Dat bewezen we met onze prijswinnende Smart Radio en Voice-toepassingen. Dit is weer een nieuwe stap richting de toekomst met name voor onze adverteerders. Juist in een periode waarin we zien dat het online luisteren een enorme vlucht heeft genomen omdat we meer vanuit huis werken.”
 
Jacomien van Doorn, manager digital advertising: “We zijn er trots op dat we dit als eerste radiostation in Nederland zowel voor podcast als de livestream geautomatiseerd kunnen aanbieden. Sponsored-, branded podcasts & hostreads zijn al meer dan 3 jaar een vast onderdeel van onze audio on-demand mogelijkheden voor adverteerders. En nu is het dus mogelijk om binnen het zakelijk domein de audioboodschap nog gerichter uit te serveren in een niche context, op een specifieke locatie en op een specifiek moment.”
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch