Handelwijze blowUP media wel of niet toegestaan?

10-05-2018 (17:24) - Media

"Billboardbedrijf blowUP media filmt onwetende passanten op het stationsplein in Rotterdam en het uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein in Amsterdam", aldus de VPRO over het nderzoek van Trees, de interactieve app voor onderzoeksjournalistiek van Human en VPRO.
 

De camera’s kunnen voorbijgangers herkenbaar in beeld brengen. De beelden zijn opgeslagen en gedeeld met derden. Dit gaat alfus de VPRO  in tegen de privacywetgeving. Daarnaast zijn beelden aan Kinetic gegeven, dat analyses heeft gemaakt van de voorbijgangers.
 

wel of niet toegestaan?

Volgens Bart Custers, onderzoeker bij eLaw, het centrum van recht en digitale technologie van de Universiteit Leiden, is de handelwijze vanblowUP media niet toegestaan. De Autoriteit Persoonsgegevens vindt het desgevraagd een interessante casus, maar wil op dit moment niet inhoudelijk reageren.
 
 
Billboardbedrijf blowUP media heeft de VPRO weten dat de camera tegenover het centraal station in Rotterdam op dit moment niet wordt gebruikt. De camera op het dak van Hotel Schiller in Amsterdam staat volgens het bedrijf gericht op de eigen scherm om te controleren of de reclamebeelden goed worden weergegeven.
 

De reportage van de VPRO is te beluisten op vpro.nl/trees
 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch