Hollands Licht maakt dramaserie over levensverhaal Marco van Basten

Hollands Licht maakt dramaserie over levensverhaal Marco van Basten

12-11-2020 (09:33) - Media

Producent Hollands Licht gaat een serie maken over het leven van voetbalheld Marco van Basten. De producent heeft de wereldwijde verfilmingsrechten gekocht van de bestseller BASTA, de autobiografie van Van Basten.
 
In BASTA vertelt Marco van Basten over zijn jeugd, de relatie met zijn ouders, zijn carrière – de gekte in Italië, het EK ’88, het mislukte WK ’90, zijn loopbaan als trainer – de relatie met Johan Cruijff, het pijnlijke verhaal van zijn enkel, financiële tegenslagen, talloze successen en de vele dieptepunten.
 
Voor de ontwikkeling van de serie Basta gaat Hollands Licht een samenwerking aan met acteur Barry Atsma als creative consultant.Producent Dan Blazer van Hollands Licht: ‘Voor ons vormt het levensverhaal van een van de grootste voetbalfenomenen ter wereld een fantastisch uitgangspunt voor een dramaserie. De lat lag (en ligt) bij Marco altijd torenhoog, dat is voor ons bij de ontwikkeling van deze serie niet anders. Dit wordt een serie met internationale allure’.
 
Marco van Basten over de serie: ‘Ik had nooit gedacht dat ik een boek zou uitbrengen over mijn leven. Dat het er toch op deze manier van gekomen is, maakt me trots. Dat het nu ook internationaal verfilmd lijkt te gaan worden, verrast me nog meer. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat’. De autobiografie BASTA, geschreven door Erwin Schoon, verscheen eind vorig jaar en wist direct de bestsellerlijsten te halen in binnen- en buitenland. Inmiddels zijn er in Nederland al ruim 100.000 exemplaren verkocht.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch