Hoofdstuk 9 in TMG-soap: verhoogd voorstel Talpa

07-03-2017 (12:07) - Media

De TMG-soap blijft voortduren, we kunnen ons vrijwel iedere dag wel verheugen op een nieuwe aflevering. Vandaag: Talpa verhoogt het bod naar 6,50 euro en TMG laat nogmaals weten dat het bod van Talpa geen kans van slagen heeft. 

TMG wil zelf dat het in handen van Mediahuis en VP Exploitatie (het Consortium) gaat vallen. Het consortium bezit momenteel 59% van het belang van de Telegraaf Media Groep en heeft meerdere malen aangegeven dit niet kwijt te willen raken aan Talpa. Het Consortium bevestigt dat het door het Consortium gehouden belang strategisch is.

Ondanks de herhaaldelijke uitingen van het TMG en het Consortium, blijft Talpa pogingen ondernemen om TMG te verleiden met hogere boden. Het staat Talpa ook nu, nadat TMG en het Consortium het Merger Protocol ondertekend hebben, vrij om overeenstemming te bereiken met (leden van) het Consortium.
De Raad van Commissarissen, die dit weekend de Raad van Bestuur op non-actief zette, bevestigt de aanbeveling en steun voor het bod van het Consortium vanwege de overtuigende strategie van het Consortium in combinatie met TMG, de dealzekerheid, de faire prijs en de overige gisteren toegelichte redenen.
 
TMG heeft aangegeven dat het nadere mededelingen zal doen indien en wanneer daarvoor aanleiding bestaat.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch