I Love My Muslim vanavond in premiere op VICELAND

08-02-2018 (13:49) - Media

De documentaire toont het liefdesverhaal van de 62-jarige Carla en haar 33-jarige man Fouad dat cultuur, religie en leeftijd overstijgt.

Vanavond om 20.30 uur is de wereldpremière van de documentaire ‘I <3 My Muslim’ op VICELAND, de tv-zender van VICE. De documentaire laat de de relatie zien tussen de 62-jarige Amsterdamse Carla en haar dertig jaar jongere man Fouad, een 33-jarige Libische vrijheidsstrijder. Carla heeft zich tot de islam bekeerd voor Fouad.

Documentairemakers Marjolein Busstra en Rebekka van Hartskamp volgden Carla en Fouad tijdens de volgende stap van hun relatie, de zoektocht naar een tweede vrouw voor Fouad. De documentaire toont hoe Carla haar vrije Amsterdamse instelling probeert te combineren met het verwachte gedrag binnen het salafisme.

Marjolein Busstra en Rebekka van Hartskamp: “De docu raakt aan urgente en ingewikkelde thema’s waar veel over gezegd wordt, zoals de islam, feminisme en vrije partnerkeuze. Aan de hand van dit liefdesverhaal komen de thema's aan bod. Carla en haar man Fouad zijn hier de uitgelezen personen voor omdat ze in twee werelden leven: de Arabische en de Westerse.”

Stefan Tieleman, General Manager VICELAND Benelux: “De documentaire van Marjolein en Rebekka laat door de ogen van Carla verschillende reacties van de Westerse samenleving zien op zowel de onconventionele relatie als op haar geloof. Hiermee wil de documentaire vanuit een ander inzicht bijdragen aan discussies rondom actuele thema’s als religie en man-vrouw verhoudingen. Dit past binnen de manier van verhalen maken en de programmering van VICELAND.”

De documentaire wordt ook 14,15 en 16 februari getoond in de Melkweg. 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch