Internationale interesse voor De regels van Floor

14-02-2019 (11:22) - Media

De VPRO jeugdserie De regels van Floor is verkocht aan het Franse mediabedrijf Canal+, het Belgische VRT en de Deense omroep Danmarks Radio. Dat maken producent NL Film, VPRO en internationale distribiteur Dutch Features bekend.


In oktober won De Regels van Floor nog een Cinekid Leeuw Juryprijs voor Beste Fictieserie. Inmiddels is er ook internationaal veel enthousiasme voor de serie. Zo heeft Canal+ twee seizoenen aangekocht voor de zender in Frankrijk, België en alle Franssprekende landen in Afrika.


Daarnaast hebben het Belgische VRT en de Deense omroep DR de serie aangekocht. Eerder werd al bekend dat de Duitse jeugdzender KIKA twee seizoenen van De regels van Floor gaat uitzenden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.


Floor Rules

Producent Kaja Wolffers: 'We zijn ontzettend trots dat onze Nederlandse Floor de wereld over aan het reizen is. Het is een erkenning dat de brutale humor, die Maurice Trouwborst vanuit de boeken van Marjon Hoffman naar het tv scherm heeft gebracht, ook buiten Nederland de juiste snaar raakt. Het is best uitzonderlijk voor Nederlandse kindercomedy om te reizen, maar Floor heeft daar geen problemen mee. Floor Rules, en dat is meteen de internationale titel.'

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch