John de Mol verkoopt ANP aan maatschappelijk investeerder

John de Mol verkoopt ANP aan maatschappelijk investeerder

28-05-2021 (14:33) - Media

John de Mol, miljardair en eigenaar van Talpa Network, verkoopt persbureau ANP aan Chris Oomen (72). Oomen is voormalig topman van zorgverzekeraar DSW, verdiende zijn vermogen met beurshandelshuis Optiver en is nu maatschappelijk investeerder. Klanten en het personeel zijn inmiddels ingelicht. Voor hen verandert er niets.

Oomen koopt het ANP vanuit zijn wens om het persbureau voor de lange termijn continuïteit te bieden. Oomen in een persbericht over de transactie: ‘Het ANP is onderdeel van het Nederlands maatschappelijk erfgoed. Het persbureau voorziet ons land sinds 1934 van een onafhankelijke journalistieke feitenbasis en heeft daarmee een belangrijke maatschappelijke taak. Het ANP is financieel gezond en is er een groeistrategie voor de komende jaren. Deze combinatie van factoren is voor mij ideaal. Ik wil het ANP dan ook voor de lange termijn in portefeuille houden.’ 

 
Talpa Network kocht het persbureau in 2018 van Vereniging Veronica. Destijds zou de Mol er volgens ingewijden ongeveer 30 miljoen euro voor hebben betaald, zo meldt Villamedia.  Over de hoogte van het huidige verkoopbedrag worden officieel geen mededelingen gedaan.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch