Kijkcijfers tv flink gestegen: vooral veel nieuws en amusement

Kijkcijfers tv flink gestegen: vooral veel nieuws en amusement

24-03-2020 (14:17) - Media

Dat heel Nederland sinds 15 maart zoveel mogelijk thuis zit, is duidelijk te zien aan de stijgende kijkcijfers van de afgelopen twee weken. Meer kijkers schakelden in op vooral nieuwsprogramma’s. Uitschieters waren de toespraak van minister-president Mark Rutte op 16 maart (7,4 miljoen kijkers) en de toespraak van koning Willem-Alexander op 20 maart (6,6 miljoen kijkers).
 
De SKO (stichting kijkonderzoek) vergeleek de kijkcijfers van week 11 en 12 (maandag 9 maart t/m zondag 22 maart) met dezelfde periode in 2019 en 2018. Zoals verwacht werd er de afgelopen twee weken meer live en uitgesteld gekeken naar televisiezenders. Zo werd er een kwartier langer live tv gekeken. De schermtijd steeg nog meer. De totale tijd die voor het televisiescherm werd doorgebracht was gemiddeld 225 minuten per dag. Dit is 33 minuten meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
 

Nieuws en actualiteiten

De afgelopen week steeg vooral het aantal kijkers in de (voor)avond. Vanaf 17.00 uur zetten gemiddeld meer mensen de tv aan, het tijdstip waarop de meeste nieuws- en actualiteitenprogramma’s beginnen. De piek van kijkers ligt tussen 20.00 en 21.00 uur, met 7,1 miljoen kijkers. In de periode 9 t/m 22 maart nam de kijktijd naar het nieuws- en actualiteitenprogramma’s een grote vlucht, naar 38 procent van de totale kijktijd. Ook werd er meer dan vorig jaar naar amusementsprogramma’s gekeken.
 
 
Een aantal programma’s, waaronder De Wereld Draait Door beleefden een kijkcijferrecord in de loop van de coronacrisis. Sommige titels hadden gemiddeld ruim 50 procent meer kijkers in de afgelopen twee weken dan in de week ervoor.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch