Kleuters leren gebarentaal in Zin in Zappelin op NPO Zappelin

Kleuters leren gebarentaal in Zin in Zappelin op NPO Zappelin

14-10-2021 (11:14) - Media

In het populaire programma Zin in Zappelin (AVROTROS) op NPO Zappelin leren de jonge kijkers sinds deze week op speelse wijze gebarentaal als ze meedansen met de videoclips van Zin in Zappelin. Daarnaast worden op NPO Zappelin extra en het YouTube-kanaal van NPO Zappelin de videoclips van presentatrice Fenna Ramos en de bekende Zappelin-figuren nu ook voorzien van een gebarentolk. Zo kunnen de kinderen die doof of slechthorend zijn ook meegenieten van de vrolijke liedjes.

Robert Fortuijn, netmanager NPO Zapp/Zappelin: "Al dansend leren kleuters zo de dag van de week aan te geven met een gebaar. Op die manier creëren we begrip voor kinderen die doof of slechthorend zijn, vanaf peuters en kleuters op NPO Zappelin tot aan oudere kinderen op NPO Zapp."


Spelenderwijs leren

Het kleurrijke kinderprogramma Zin in Zappelin is populair onder drie- tot en met zesjarigen en hun meekijkende ouders of verzorgers. Elke schooldag stemmen zij af op NPO Zappelin waar zij presentatrice Fenna Ramos zien dansen, zingen, knutselen, voorlezen en spelletjes zien doen. Het doel van Zin in Zappelin is om aan te sluiten bij de belevingswereld van peuters en kleuters door ze visueel uit te dagen, hun woordenschat te vergroten, te stimuleren om hun fantasie te ontwikkelen en hen te prikkelen nieuwsgierig te zijn.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch