Krol hoeft subsidie niet zelf terug te betalen

16-02-2017 (12:46) - Media

De rechtbank in Den Bosch heeft opnieuw bepaald dat politicus Henk Krol niet zelf hoeft op te draaien voor de terugbetaling van ruim twee ton aan subsidies die de Gay Krant heeft ontvangen.


De Stichting Vrienden van de Gay Krant eiste terugbetaling van Krol, die van 1979 tot maart 2013 hoofdredacteur was van het blad. De stichting beschuldigde Krol ervan dat hij het subsidiegeld voor privédoeleinden gebruikt zou hebben. De rechtbank acht dat niet bewezen.


Tijdens een soortgelijke zaak in 2015 kwam de rechtbank tot dezelfde beslissing. De Gay Krant ontving in juli 2008 ruim 206.000 euro subsidie van het ministerie van Onderwijs voor het optuigen van een nieuwe website voor homofiele jongeren. Omdat in 2014 bleek dat er niet aan de subsidievoorwaarden was voldaan, wil het ministerie van Onderwijs het geldbedrag terug.
 

Het verschil tussen de twee zaken is dat de eerste op persoonlijke titel werd aangespannen door de bestuursleden van de Stichting Vrienden va de Gay Krant, terwijl de tweede zaak vanuit de stichting werd gevoerd.


NU.nl, Villamedia

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch