Le Guess Who? lanceert nieuw hybride platform COSMOS

02-11-2021 (18:49) - Media

Als internationaal festival werkt Le Guess Who? altijd vanuit een grenzeloze visie. Nu breidt de organisatie deze visie verder uit met de lancering van COSMOS: een nieuw, hybride platform dat de lokale, fysieke festivalomgeving verbindt met exclusieve content die wereldwijd online gestreamd wordt.

COSMOS komt voort uit de succesvolle pilot LGW TV, die in 2020 werd gepresenteerd als digitaal alternatief voor het fysieke festival en door mensen in 119 verschillende landen werd bekeken. COSMOS zal jaarlijks meerdere keren plaatsvinden, met een eerste editie die samenvalt met het festival van Le Guess Who? in 2021.
 

Overstijgt genres en disciplines

COSMOS gaat verder dan muziek, film, performance en overstijgt genres en disciplines, maar presenteert exclusieve documentaires, interviews en andere visueel prikkelende en innovatieve formats waarmee je Le Guess Who? ook buiten Utrecht kunt ervaren. COSMOS gaat live van 11-15 november; alle content is tot en met de maandag na het festival gratis te bekijken.
 

Highlights uit het programma

COSMOS presenteert met trots de première van SPAZA — Road to Johannesburg: een LGW-productie die werd gerealiseerd nadat het Zuid-Afrikaanse collectief SPAZA (onderdeel van het in Johannesburg gevestigde platenlabel Mushroom Hour Half Hour) vanwege Covid-beperkingen niet naar Utrecht kon reizen voor een optreden op het festival. De film neemt je mee op een reis langs hun creatieve proces rondom een nieuw opnameproject.

Op COSMOS keren ook de veelgeprezen Reports from Other Continents terug. Hiervoor vraagt Le Guess Who? artiesten, muzikanten en andere creatieve makers over de hele wereld om verhalen uit hun lokale gemeenschappen te vertellen vanuit hun eigen perspectief. In 2021 zijn er Reports te zien uit Jordanië, Libanon, Soedan en Jemen.
 
In The Listening Room host schrijver en muziekjournalist Marcus J. Moore een serie live-interviews, waarin onder anderen optredende festivalartiesten Arooj Aftab, Damon Locks, Pink Siifu en KeiyaA de inspiratie achter hun werk bespreken. Neem plaats in de studio bij de Pandora Foyer en kom meer te weten over de mensen achter de muziek.
 

Bureaus

Marketing

Economisch