Mark Zuckerberg zegt alweer sorry

11-04-2018 (10:48) - Media

Tijdens het ruim vijf uur durende verhoor door de Senaatscommissie heeft oprichter en CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, voor de zoveelste keer sorry gezegd. De leden van de commissie, vaak minimaal twee keer zo oud, bleven met hun vragen aan de oppervlakte, en zelfs op die vragen kwam niet vaak een bevredigend antwoord.


"Ik ben Facebook begonnen, ik bestuur het en ik ben verantwoordelijk voor wat er hier gebeurt", zo ging Zuckerberg van start. Facebook zegt een idealistisch bedrijf te zijn dat mensen bij elkaar wil brengen, en dat sommige partijen daar misbruik van hebben gemaakt. Al sinds 2003, het oprichtingsjaar van het bedrijf, zijn er fouten gemaakt als het gaat om de bescherming van data, en elke keer zijn daar excuses voor aangeboden. De vraag is hoe lang Zuckerberg nog kan volhouden dat hij werd ingehaald door de feiten. 

 

regulering

De senatoren lieten in hun vragen en voorlopige conclusies doorschemeren dat er weinig vertrouwen is in het zelfreinigende vermogen van Facebook, omdat al herhaaldelijk is aangetoond dat sommige fouten gemaakt blijven worden. De Amerikaanse overheid zal mogelijk strenge maatregelen gaan aankondigen om Facebook beter in het gareel te houden, zolang het bedrijf daar zelf niet toe in staat blijkt te zijn, of onvoldoende wil afzien van het huidige verdienmodel. 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch