Mediaxplain*: 'Radio 538 verliest luisteraars door vertrek Edwin Evers'

07-02-2019 (12:29) - Media

Na talloze keren Evers Staat Op maakte Edwin Evers eind 2018 bekend te gaan stoppen met zijn populaire ochtendshow. Zo'n half miljoen luisteraars moesten daarom op zoek naar een nieuw 'ochtendritueel'. Volgens Mediaxplain* is lang niet iedereen blijven hangen bij Radio 538. 


Het mediabureau stelt dat het vertrek van de geliefde radiopresentator direct heeft geleid tot een daling van het aandeel vaste luisteraars van de ochtendshow. Bovendien geeft bijna een kwart van de totale luisteraars aan overgestapt te zijn naar een ander station of zelfs helemaal gestopt te zijn met radio luisteren. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau zelf: de officiële luistercijfers zijn nog niet bekendgemaakt. 


zweven

Vorige week bleek de populariteit van Evers nogmaals toen hij de prestigieuze Gouden RadioRing in ontvangst mocht nemen. Genoeg luisteraars geven zijn opvolger Frank Dane alsnog een voldoende, toch zijn andere radioliefhebbers nog van plan om over te stappen. Zij zweven nog tussen Sky Radio, QMusic en SlamFM. 


Sander Bots, Strategy Director Mediaxplain*: 'De radiomarkt is natuurlijk constant in beweging, maar dergelijke grote veranderingen kunnen de markt in één keer op z’n kop zetten. We zagen dat al eerder bij het vertrek van Giel Beelen en het uit elkaar gaan van Mattie & Wietze.'
 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch