Nederlands Instant Magazine haalt 4,6 miljoen groeigeld op

20-07-2018 (10:10) - Media

 De Nederlandse scale-up Instant Magazine haalt een investering op van 4,6 miljoen euro, met als lead investeerder Connected Capital en deelname van bestaande investeerder Newion. De investeerders zijn enthousiast over de ambitie van Instant Magazine om door te groeien tot de nieuwe internationale standaard voor interactieve content. 


Instant Magazine, opgericht in 2013, is de vervanger van statische documenten zoals de pdf. Het platform stelt marketing- en communicatieprofessionals in staat om prachtige, digitale sales- en marketingmiddelen te creëren. De gebruikers maken onder andere nieuwsbrieven, whitepapers, jaarverslagen, sales proposals en online magazines. Het bedrijf is uitgegroeid tot internationale scale-up, met meer dan 1200 klanten verdeeld over 40 landen. De ruim 50 werknemers werken verspreid over de kantoren in Amsterdam, Londen en New York. 


De internationale standaard voor interactieve content

“Deze investering stelt ons in staat ons platform verder te ontwikkelen en onze wereldwijde groeiambities te realiseren”, stelt Daan Reijnders, CEO en oprichter van Instant Magazine. “De ontwikkeling van features als een template builder en content personalisatie worden hierdoor versneld. Wij willen ook verdere integraties mogelijk maken met andere systemen, zoals CRM, DAM en andere contentplatformen. 

“Instant Magazine is sterk gepositioneerd om de nieuwe standaard te worden voor interactieve content”, stelt Mathijs Robbens, Founder en Managing Partner bij Connected Capital. “Het platform van Instant Magazine stelt klanten in staat om aantrekkelijke, innovatieve en interactieve content te creëren en te distribueren. De relevantie van browsable content is veel groter die van content verpakt in niet-interactieve pdf’s en PowerPoint presentaties. Onze investering stelt Instant Magazine in staat haar internationale groeiambities te realiseren en het platform verder door te ontwikkelen.”


Derde keer

Erik Aeyelts Averink, Venture Partner bij Newion: “Dit wordt de derde keer dat we investeren in Instant Magazine. Wij hebben gezien dat zij zich binnen een korte tijd hebben ontwikkeld van startup tot internationaal gevestigde speler, met een prachtig portfolio aan klanten. De ambitie en drive van de oprichters spreekt ons erg aan en ik kijk ernaar uit onze intensieve samenwerking verder te continueren. Nederland en Europa zijn inmiddels te klein geworden en Instant Magazine heeft alles in zich om uit te groeien tot een van de leidende marketing technologie spelers ter wereld.” 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch