Netflix verdubbelt inspanningen op lokale markt

27-10-2019 (19:50) - Media

Netflix gaat verder inzetten op lokaal geproduceerde series en films en opent begin 2020 een groot kantoor in Amsterdam-Zuid. Het aantal personeelsleden in Amsterdam zal de komende jaren uitgroeien van zo’n vierhonderd mensen tot het dubbele. De streamingdienst zet bovendien verdere stappen zetten naar een samenwerking met de NPO door voor het eerst een film te coproduceren.


Komende maand is de lancering van streamingdienst Disney+ en start Apple TV+  en dus wil Netflix meer inzetten op lokale producties. Daartoe heeft Netflix deze zomer onder meer een overeenkomst gesloten met distributeur Dutch FilmWorks, waardoor sommige Nederlandse films na hun draaiperiode in de bioscoop op de streamingdienst verschijnen. 

De eerste Nederlandse Netflix Originals komen in 2020 online: de Amsterdamse horrorserie Ares, en een Engelstalige serie naar het jeugdboek Brief voor de Koning van Tonke Dragt.

Netflix opent de komende tijd nieuwe kantoren in heel Europa. Naast Amsterdam gebeurt dat ook in Berlijn en Parijs. In Amsterdam verhuist het bedrijf begin volgend jaar van de Stadhouderskade naar de Karperstraat in Zuid. 

 


Het Parool

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch