NOS en Discovery Benelux sluiten overeenkomst Olympische Spelen

NOS en Discovery Benelux sluiten overeenkomst Olympische Spelen

04-05-2021 (17:37) - Media

De Olympische Spelen blijven de komende jaren op dezelfde, vertrouwde manier te zien bij de NOS en bij Discovery. Vandaag kondigen beide partijen dat er een akkoord is bereikt voor een nieuwe sublicentie voor de NOS voor de Olympische Spelen van 2022 (Peking) en 2024 (Parijs). Daarmee is de volledige toegang tot de Olympische Spelen gegarandeerd via de publieke omroep, Eurosport en de streamingdienst discovery+.

Discovery verleent een sublicentie aan de NOS van de televisie- en radiorechten voor het uitzenden van de Olympische Winterspelen Peking 2022 en de Olympische Spelen Parijs 2024. De overeenkomst houdt in dat de NOS de Spelen van Peking 2022 en Parijs 2024 live kan uitzenden op televisie en op NOS.nl, de NOS-app en NPO Start. Voor Parijs 2024 heeft de publieke omroep een extra digitale stream.
 

Discovery

Bij Discovery zullen de Spelen volledig te volgen zijn via hun nieuwe streamingsdienst discovery+ , Eurosport.nl en de Eurosport App en op tv via Eurosport 1 en 2. Doordat Discovery alle digitale rechten behoudt, is discovery + de enige bestemming waar ieder moment van de Olympische Spelen te zien is. Discovery zal exclusief live schansspringen en biatlonevenementen uit Peking 2022 laten zien, evenals exclusieve verslaggeving van sportklimmen, skateboarden, surfen en golfen vanuit Parijs 2024.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch