NPO FunX zet zich een jaar lang in voor KWF Kankerbestrijding

15-06-2018 (10:20) - Media

Jongerenstation NPO FunX komt een jaar lang in actie voor KWF Kankerbestrijding. Vandaag is hiervoor het startsein gegeven in de ochtendshow FunX Start. Radio-dj Fernando Halman roept luisteraars op om namens KWF met hem mee te doen aan de Dam tot Damloop op 23 september. Met team FunX/KWF zamelen de deelnemers geld in en vragen ze aandacht voor jongeren die te maken krijgen met kanker.
 
 
Programmaleider Sharid Alles: “In Nederland is er best veel aandacht voor kanker, maar de aandacht richt zich vaak op volwassenen. Jongeren vormen niet de grootste groep patiënten, maar ook voor hen betekent het dat hun leven compleet overhoop wordt gegooid. Zowel wanneer ze zelf ziek worden als wanneer een van hun ouders of beste vrienden ziek worden. Deze jongeren willen we een stem geven en ze laten zien dat FunX er voor ze is.”
 

FunX heeft niet als primair doel om geld in te zamelen, maar wil jongeren die geconfronteerd worden met kanker een stem geven en het onderwerp bespreekbaar maken. Zo zullen er in beeld, online en on air portretten gemaakt worden van jongeren die kampen met de ziekte en zal er in verschillende programma’s aandacht zijn voor de actie.
 
 

Bureaus

Marketing

Economisch