NPO scherpt extra zenderaanbod aan: drie kanalen met aanvullende programmering

NPO scherpt extra zenderaanbod aan: drie kanalen met aanvullende programmering

29-11-2021 (11:56) - Media

Voor NPO-kijkers is het vanaf 15 december 2021 nog duidelijker waar ze al het extra aanbod van de publieke omroepen kunnen vinden. De NPO scherpt het zenderpakket aan en biedt vanaf die datum drie extra kanalen: NPO 1 extra, NPO 2 extra en NPO Politiek en Nieuws. Deze zenders zijn voor iedereen vrij beschikbaar via NPO Start en bij de meeste tv-abonnementen te bekijken via kanaalnummers 81, 82 en 83.
 
Met het aanscherpen van het aanbod komt er een einde aan de beschikbaarheid van de extra kanalen NPO Zappelin extra en NPO Nieuws. De vele publieke programma’s voor peuters en kleuters blijven gewoon te vinden op NPO Zappelin (via NPO 3), de gelijknamige app voor kinderen en NPO Start. Het dagelijkse NOS Journaal van 20.00 uur met gebarentolk verhuist van NPO Nieuws naar NPO Politiek en Nieuws. Daar verhuist ook het NOS Jeugdjournaal met gebarentolk (19.00 uur) naar toe.
 
NPO Politiek en Nieuws is voortaan de extra zender voor politieke debatten, nieuws-uitzendingen, evenementen, (politieke) persconferenties en sport. NPO 1 extra is de zender voor bijzondere uitzendingen en programma’s uit het archief van de publieke omroep. Het themakanaal NPO 2 extra blijft de plek voor documentaires en aanvullend cultureel aanbod, zoals muziek, theater, beeldende kunst en film.

Om de zenders makkelijker te vinden, is met de meeste tv-aanbieders afgesproken om de kanaalnummers van de extra NPO-kanalen gelijk te trekken:

NPO 1 extra: toets 81
NPO 2 extra: toets 82
NPO Politiek en Nieuws: toets 83 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch