NRC Vandaag best beluisterde podcast van Nederland

01-07-2021 (16:10) - Media

De podcast NRC Vandaag is de best beluisterde podcast van Nederland. Dit blijkt uit de eerste podcastmeting van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

NRC Vandaag is met afstand de best beluisterde podcast van Nederland met gemiddeld 305.778 downloads per week (1,2 miljoen per maand), blijkt uit de NLO Podcast & Audio on demand Standaard. Dit is twee keer zoveel als de nummer twee in de lijst, De Dag van NPO Radio 1 (150.214 downloads per week). In de top 10 vinden we nog twee NRC podcasts terug: NRC Onbehaarde Apen, die wekelijks een wetenschappelijk thema uitlicht en NRC Haagse Zaken, waarin wordt besproken wat er speelt op en rond het Binnenhof.
 

NRC Audio

NRC wil dé autoriteit zijn op het gebied van journalistieke podcasting en investeert daar hevig in. In 2020 lanceerde NRC al een eigen NRC Audio-app, waarin niet alleen NRC podcasts te luisteren zijn, maar ook de beste podcasts van Nederland en de wereld worden geselecteerd door de redactie van NRC. Het levert NRC ook jongere abonnees op; ruim twee derde van de luisteraars is jonger dan 35 jaar. De podcasts van NRC hebben maandelijks ruim 2 miljoen downloads en NRC Vandaag is de best beluisterde podcast van Nederland. 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch