NU.nl ‘breaking news op maat’ wint DDMA AI Hackathon

11-10-2018 (14:37) - Media

Nieuwsplatform NU.nl heeft met een pitch op het Gashouder podium van de World Summit AI de jury van de Amsterdam AI Hackathon overtuigd. Met haar concept, waarbij NU.nl door middel van artificial intelligence gebruikers alleen pushberichten laat zien die relevant zijn, laat zij de andere finalisten Rabobank en TNT achter zich.


Robert van Geffen, voorzitter DDMA en jurylid van de hackathon: “Wat NU.nl echt onderscheidt is de manier waarop AI bijdraagt aan de relevantie voor NU.nl lezers. Daarmee bouwt zij aan een goede klantervaring en dat is essentieel voor mediabedrijven vandaag de dag.”

 

oplossing

Het team van NU.nl is trots op wat zij in 48 uur hebben neergezet tijdens de Amsterdam AI Hackathon, een initiatief van DDMA (Vereniging voor data & marketing) en Merkle. NU.nl geeft aan dat dankzij deze hackathon, data science, product en development dichter bij elkaar komen en hierdoor grote stappen zijn gezet naar een nog persoonlijker NU.nl. Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekma: “We hebben in twee dagen een feature gebouwd die dankzij AI echt een probleem oplost voor zowel de gebruikers als de redacteuren. 

 

 


 

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch