Online radiobeluistering stijgt met 16%

25-03-2020 (08:30) - Media

De corona-crisis zorgt voor meer online radiobeluistering. Alle radiozenders laten een stijging zien in online radiobeluistering; gemiddeld is de toename 16%. Nieuwszenders stijgen sterker, zij hebben 48% meer online beluistering. Dit blijkt uit de streaming data die alle radiozenders gezamenlijk rapporteren.
 
Uit deze data blijkt ook dat de gemiddelde trajectlengte niet is toegenomen, maar dat het aantal streamstarts enorm is gestegen. Met andere woorden: men schakelt aanzienlijk meer in. Dit kan duiden op de nieuwsfunctie van radio.
 

Nieuwsvoorziening en betrouwbaarheid

De rol van radio in de nieuwsvoorziening is ontzettend belangrijk. Niet alleen vanwege het grote luisterpubliek - in normale tijden al iedere week ruim 13 miljoen luisteraars met een dagelijkse luistertijd van vier uur (Bron: NLO/GfK). Maar ook omdat alle radiostations hun eigen benadering hebben, tailormade voor hun doelgroepen en passend binnen hun eigen format, feitelijk en to-the-point, om het nieuws direct te kunnen delen met hun luisteraars. Wanneer de updates en het nieuws binnenkomen via je ‘eigen’ station heeft het veel impact en vertrouwen. En tegelijkertijd zenden alle radiostations ook gezamenlijk uit op echt belangrijke nieuwsmomenten, zoals de historische toespraak van de koning. Vertrouwen in en betrouwbaarheid van het nieuws van jouw station is heel erg van belang in deze onzekere tijden waarin radio de nieuwe omgangsregels vanuit de overheid zo duidelijk mogelijk kunnen en moeten herhalen.
 
 
 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch