Op Chinese TikTok 'Douyin' mogen kinderen 40 minuten per dag

21-09-2021 (13:15) - Media

Jonge gebruikers van Douyin, de Chinese versie van TikTok, mogen voortaan de populaire filmpjesapp maximaal 40 minuten per dag gebruiken. Douyin voert een nieuwe jeugdmodus in voor gebruikers onder de 14 jaar. Voor deze groep geldt een limiet van 40 minuten per dag. Ook mogen ze de app alleen tussen 6 uur ’s ochtend en 10 uur ’s avonds gebruiken. Buiten die uren krijgen ze geen toegang. De nieuwe regels zijn afgelopen weekend bekendgemaakt door ByteDance, het moederbedrijf van TikTok en Douyin.
 
Chinese overheden treden de laatste tijd hard op tegen de grote techbedrijven, zoals Bytedance, Tencent en Alibaba, die volgens Peking te veel macht hebben gekregen. Ook werden er onlangs strengere regels voor het spelen van games door kinderen ingevoerd. Kinderen onder de 18 jaar mogen alleen 8 tot 9 uur 's avonds lokale tijd online games spelen, van vrijdag tot zondag. Eerder mochten Chinese kinderen anderhalf uur per weekdag gamen, en drie uur per dag in het weekend.
 

TikTok

TikTok paste onlangs wereldwijd het sturen van pushmeldingen aan jongereren aan. Gebruikers tussen 13 en 15 jaar krijgen van de app geen notificaties meer na 9 uur 's avonds. Voor gebruikers van 16 of 17 jaar geldt dat na 10 uur 's avonds.
 
TikTok is de internationale versie van Douyin, dat in 2016 in China verscheen. TikTok volgde in 2017 buiten China, maar werd pas echt populair na de overname van de app Musical.ly in 2018. Douyin en TikTok samen hebben wereldwijd meer dan een miljard gebruikers. In meerdere landen heeft TikTok wat betreft de tijd die mensen in de app besteden al concurrent YouTube ingehaald. Amerikaanse TikTok-gebruikers brengen gemiddeld zo'n 50 minuten per dag door op de app

rtlnieuws.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch