Op zoek naar de Karigste Kamer van Nederland

17-11-2020 (09:31) - Media

Het is vandaag de Internationale Dag van de Student. Een goed moment om op zoek te gaan naar de Karigste Kamer van Nederland. Met deze zoektocht vraagt de Landelijke Studentenbond (LSVb) samen met Sanders Vriendenteam, de BNNVARA-ochtendshow op 3FM, aandacht voor de problematiek rondom studentenkamers.
 
Studenten betaalden vorig jaar gemiddeld maar liefst 414 euro kale huur, een stijging van 7,5 procent ten opzichte van 2018. Huurcommissies hebben lange wachtlijsten en huisjesmelkers krijgen vaak nog vrij baan. De Landelijke Studentenvakbond werkt aan oplossingen om het kamerprobleem te verhelpen. Zoals meer capaciteit bij de huurcommissies, in elke studentenstad een huurcoach die je kan helpen bij je problemen en natuurlijk: meer studentenwoningen. 
 
Studenten kunnen hun kamer opgeven via 3FM.nl/karigstekamer. De jury, bestaande uit D66-fractievoorzitter Rob Jetten, Lyle Muns, voorzitter LSVb, en Tess, de zangeres van de studentenhit 'Stupid’, selecteert de vier kanshebbers voor de karigste kamer. Vriendenteam-sidekick Luc Sarneel gaat met een checklist langs de kanshebbers. 
 
De winnaar wordt op vrijdag 4 december bekendgemaakt en ontvangt een maand de huurprijs.
 
Foto: radiopresentator Sander Hoogendoorn, 3FM

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch