Oprichting MediaPersDienst maakt journalistieke artikelen verhandelbaar

30-01-2018 (13:24) - Media

Door een samenwerking tussen Profactys en Reporters Online is het voor klanten binnenkort mogelijk om tegen vergoeding hoogwaardige journalistieke artikelen over te nemen. Samen ontwikkelen ze de MediaPersDienst.

 
De dienst moet artikelen in een breed spectrum van onderwerpen aan gaan bieden aan uitgevers en andere partijen. Voor freelance journalisten een nieuwe bron van inkomsten, voor de klant geen gebakkelei over plagiaat. Profactys gaat een dagelijks aanbod van journalistieke kwaliteitsartikelen publiceren die freelancers op Reporters Online hebben geplaatst. Uitgevers kunnen deze artikelen eenmalig en niet-exclusief publiceren in hun eigen krant, magazine, vakblad, nieuwsbrief of website, voor een vast bedrag per artikel.
 

Elise Oosterhof
van Profactys: ‘Uitgevers zijn de afgelopen jaren steeds vaker gaan werken met een kernredactie. Profactys wil het voor uitgevers en journalisten eenvoudiger maken relevante artikelen onderling uit te wisselen.’ Met het uitgebreide Profactys uitgeversnetwerk en het grote aantal freelancers dat publiceert voor Reporters Online moet de nieuwe dienst voor een groot deel in de dagelijkse behoefte van klanten voorzien. 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch