Pakhuis de Zwijger en Free Press Unlimited starten serie over toekomst journalistiek

Pakhuis de Zwijger en Free Press Unlimited starten serie over toekomst journalistiek

30-09-2020 (10:43) - Media

Een vervolg op de succesvolle online serie: Emerging Stories. Woensdag 30 september 18.30 is de eerste uitzending online te zien op de websites van Pakhuis de Zwijger en Free Press Unlimited.
 
Waar vorig seizoen de focus lag op de impact van het coronavirus op het journalistieke veld, onderzoeken we in dit seizoen hoe we vorm kunnen geven aan de onzekere tijden die voor ons liggen. Hoe ziet de toekomst van de journalistiek eruit? De komende acht weken bespreekt Emerging Stories elke woensdagavond deze vraag vanuit verschillende invalshoeken.
 

Emerging Stories: de toekomst van de journalistiek

Onafhankelijke journalisten spelen een cruciale rol bij het verstrekken van betrouwbare informatie aan het publiek. Van groot belang, zeker in tijden van crisis. In corona tijd hebben media hun publiek zien verdubbelen of verdrievoudigen. Toch zijn de vooruitzichten voor het voortbestaan van onafhankelijke media somber. Wereldwijd staan veel mediakanalen op de rand van faillissement door de economische crisis, maar ook door het falen van traditionele bedrijfsmodellen.
 

Nieuwe initiatieven

Als we het voortbestaan van onafhankelijke journalistiek willen verzekeren, moeten we nu handelen! We moeten op zoek naar nieuwe verdienmodellen, nieuwe oplossingen, boeiende ideeën en een positieve sfeer en energie. Tijdens de serie duiken we het onderwerp in met internationale journalisten, fotografen, filmmakers en wetenschappers om te praten over hun Emerging Stories en het belang van journalistiek. Want juist in deze onzekere en veranderende tijden zijn betrouwbare informatie en onafhankelijke media belangrijker dan ooit.
 

Eerste uitzending: Women in media

In de eerste uitzending ontvangt moderator Ruth Kronenburg, directeur van Free Press Unlimited, twee gasten om te praten over de staat van de media met betrekking tot gendergelijkheid. Waarom worden vrouwen nog steeds ondergerepresenteerd in de media en waarom is het belangrijk dat dit verandert? En, nog belangrijker, wat zijn de oplossingen? Ruth praat hierover samen met Jannet Vaessen, directeur van WOMENInc, en Tidiani Togola, CEO van media ontwikkelingsorganisatie Tuwindi uit Mali. Lees hier meer over de gasten.
Kijk ook mee woensdag 30 september om 18.30 uur.

Photo credit: Digital Rights Foundation 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch