Planeet centraal tijdens TedxAmsterdam, eerste sprekers bekend

26-09-2019 (11:40) - Media

De eerste namen van de 11e editie van TedxAmsterdam zijn bekendgemaakt. Stephanie Kelton, Govert Schilling en Carola Rackete komen spreken op 8 november in de Beurs van Berlage.

Dit jaar staat tijdens TEDxAmsterdam de vraag centraal hoe we, in een tijd waarin we alle informatie hebben over de staat van onze planeet, die kennis omzetten in actie, oftewel: talk less, act more. ?

Stephanie Kelton is economisch adviseur van Bernie Sanders en een professor in Economics & Public Policy aan de Stone Brook University. Kelton is een wereldwijde autoriteit en evangelist van de Modern Monetary Theory, deze theorie stelt deels dat overheden simpelweg meer geld moeten drukken om zoiets essentieels als het klimaatsbeleid te kunnen financieren.?

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Tijdens zijn TED Talk vertelt Schilling over het ‘overzichtseffect’ en waarom politici allemaal naar de maan moeten. Carola Rackete werd wereldnieuws als kapitein van het omstreden reddingsschip Sea-Watch 3. Rackete werd gearresteerd toen ze in juni 2019 met 42 migranten aan boord aanmeerde in de haven van Lampedusa.

De volledige line-up van sprekers wordt later bekendgemaakt. Meer informatie en tickets via de website van TEDxAmsterdam.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch