Quest en BNR brengen samen podcast uit

08-01-2019 (11:23) - Media

Quest en BNR Nieuwsradio zijn samen een nieuwe podcast gestart: BNR Questcast. Presentator Robin Rotman (BNR Nieuwsradio) en co-host Frank Beijen (Quest) gaan daarbij elke twee weken op zoek naar wetenschappelijke antwoorden op vragen die hen intrigeren. Dat doen ze samen met gasten uit de wetenschappelijke wereld.


'Dankzij deze podcast kun je Quest niet alleen bekijken op papier en op internet, maar ook beluisteren’, zegt Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur van Quest. De eerste aflevering staat in elk geval al online. Deze gaat over de vraag: 'Moet de mens naar Mars?' Joost Carpay, programmamanager bij de ESA, en planetenonderzoeker Sebastiaan de Vet proberen hierop een antwoord te formuleren.


Ook de tweede aflevering is al te beluisteren. Daarin gaat gedragsbioloog Liesbeth Sterck in op de vraag of de mens een monogaam dier is. 'Ja, we zijn een monogame diersoort. Maar dat we af en toe vreemdgaan hoort daar gewoon bij', stelt ze. Evolutionair psycholoog Mark van Vugt ziet dat enigszins anders. 'Als je ons vergelijkt met andere apensoorten, zitten we aan de monogame kant. Maar wij zijn monogaam-ig. Er zijn heel veel culturen waar polygamie de norm is.’

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch