Regionale omroepen stappen over naar digitaal platform MediaLab

27-09-2021 (16:25) - Media

Regionale omroepen Omroep West en Omroep Zeeland zijn een overeenkomst aangegaan met mediamanagement-platform MediaLab. Het platform, dat gebruikmaakt van een hybrid cloud-concept, wordt vanaf nu gebruikt voor het aanleveren, opslaan en managen van alle mediacontent.
 
Beide omroepen waren op zoek naar een gebruiksvriendelijke oplossing voor het gecentraliseerd aanleveren en beheren van mediacontent, en kwamen al snel uit bij MediaLab, dat ook grotere klanten als RTL, Talpa en publieke omroepen bedient. “Vanaf nu hebben we één centrale plek voor alle aangeleverde content”, vertelt Bert van der Es, Coördinator Mediafaciliteiten bij Omroep Zeeland. “Viewingversies worden automatisch gemaakt en het up- en downloaden gaat erg snel. Het geven van feedback is een zeer prettige feature van het platform, waardoor dit niet meer op voorhand als probleem wordt ervaren.”
 
De werkwijze van regionale omroepen verschilt met die van grotere organisaties, omdat ze bijvoorbeeld gebruikmaken van een netwerk van vrijwilligers, die content met hun telefoon opnemen en direct moeten kunnen uploaden naar de omroep. “Door de schaalbaarheid van ons mediamanagement-platform is het perfect in te zetten voor deze vraag”, zegt Hans de Heus, CEO van MediaLab. “Verder hebben Omroep West en Omroep Zeeland binnen het platform de beschikking over precies dezelfde features als de grote zenders.”
 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch